17:00

Ervalla SK 2

Referat: Frövi IK 2 - Ervalla SK 2

Målfyrverkeri i andra
Hemmamatchen mot Ervalla SK slutade med storseger för ett ungt hemmalag. Frövi kom till start med 9 ungdoms- och juniorspelare. Vi spelade en 4-4.2 uppställning som visade sig var lyckat då vi höll ihop laget på ett bra sätt och även kunde skapa många fina anfall via ett effektivt kantspel. Vi skapade några fina anfall i första kvarten men var inte effktiva inne i boxen men i spelminut 17 får OH bollen i backlinjen och hittar fram till Dennis via en crossboll som vinner bollen då Ervallas mittback tvingas nicka bollen förbi egen målvakt och bollen snappas upp av Dennis som enkelt rullar in 1-0. Två minuter senare rullar vi upp ett mycket fint anfall där Rosen passar Bashir som passar vidare till Dennis som gör en fartlöpning förbi en motståndare och spelar sedan in bollen till en fri Bashir men bredsidan går sedan utanför. i spelminut 25 rullar vi återigen upp ett härligt anfall där Hampus frispelar Bashir som kommer fri med målvakten men Bashirs skott räddas. En minut senare hittar Birk fram med en fin passning till Bashir som hittar Dennis som får ett fint skottläge men skottet räddas av målvakt. Jonas kommer loss högt upp på högerkanten, efter att ha gått förbi en motståndarback, och spelar bollen vidare till Bashir som blir helt fri framför mål och placerar bollen i nät, 2-0. Vi har 5 fem fina lägen att utöka ledningen i första men bollen ville aldrig in. I andra halvlek skapar vi mängder av fina anfall och 3-0 kommer efter 11 minuter och det är Anton som sätter ett skott från straffområdeslinjen. Gurra blir tvåmålsskytt då han gör 4-0 och 5-0 i spelminut 56 respektive 57 och båda målen är skott efter pass från 14åriga Shaffi. Även Bashir blir tvåmålsskytt då han från nära håll gör 6-0 i andra halvleks 38:e spelminut. OH fick chansen att spela på topp sista minutrarna och tog chansen att hamna i målprotokollet då han gör 7-0. Segern var rättvist och i andra tog Ervallas ork slut och då blev det överkörning från ett starkt Frövi. Våra yngsta spelare (Shaffi, Birk, Anton, Hannes och Hampus) som är mellan 14 och 16år spelade respektlöst och moget och lämnade planen med högt betyg.